FinD - Novice - V decembru bosta dve izplačili denarnih socialnih pomoči
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.12.2018

V decembru bosta dve izplačili denarnih socialnih pomoči

Ljubljana, 19. decembra (STA) - Ministrstvo za delo obvešča prejemnike denarnih socialnih pomoči, da bosta v decembru namesto enega izplačila dve izplačili te pomoči. Poleg rednega nakazila, ki bo v četrtek, bo po sklepu ministrice za delo Ksenije Klampfer namreč za pravice, priznane do 14. decembra, v petek še dodatno izplačilo, je ministrstvo objavilo na svoji spletni strani.

Pri uvedbi reorganizacije centrov za socialno delo s 1. oktobrom so imeli nekateri centri za socialno delo namreč težave s pravočasnim izdajanjem odločb, ker so bile spremembe vpeljane ravno v času, ko centri tudi sicer prejmejo največ vlog za letne pravice. Poleg tega je uvedba sovpadala z začetkom mandata nove vlade, je v nedavnem pogovoru za STA povedala ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer.

Spomnila je, da je nekaj zaostankov še vedno na ljubljanskem centru. A je napovedala, da bo s sklepom prenesla pristojnost za obravnavo vlog na manjše centre, kjer zaostankov ni. Pri odločanju o teh vlogah namreč velja teritorialna pristojnost, tako da ni vseeno, kje je vloga oddana in kje jo rešujejo, je pojasnila.

Za Odmeve na Televiziji Slovenija pa je v torek povedala, da v prejšnjem tednu več dni ni deloval informacijski sistem centrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar