FinD - Novice - Pred skupščino ZZZS bo predlog finančnega načrta zavoda za leto 2019
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.12.2018

Pred skupščino ZZZS bo predlog finančnega načrta zavoda za leto 2019

Ljubljana, 18. decembra (STA) - Skupščina ZZZS se bo danes lotila predloga finančnega načrta zavoda za prihodnje leto, ki predvideva presežek. Po pričakovanjih nekaterih članov skupščine se obeta zlasti razprava o tem, kako nameniti ta presežek oz. ali le za skrajševanje čakalnih dob ali tudi za kaj drugega. Prioritete v naslednjem letu bo predstavilo tudi ministrstvo za zdravje.

V Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) so v začetku meseca opozorili, da brez spremembe odloka o najvišjem dovoljenem obsegu izdatkov v letu 2019 ne morejo pravočasno pripraviti podlag za uspešno finančno poslovanje in zadostno financiranje storitev v prihodnjem letu skladno s potrebami prebivalcev in obveznostmi v zdravstvenem sistemu ter višjimi vplačili prispevkov v zdravstveno blagajno.

Upravni odbor zavoda je ministrstvu za zdravje in ostalim partnerjem v zdravstvu predlagal, da se z zavoda na državni proračun prenese tudi financiranje t. i. terciarja I in nekaterih drugih obveznosti, ki niso povezane s pravico do zdravstvenih storitev. Gre denimo za program učenja, usposabljanja za posebna znanja, program raziskovanja ter vzpostavitev nacionalnih registrov in evidenc, ki znašajo na leto 28,5 milijona evrov, obveznosti zavoda za pripravo, koordinacijo in vodenje nekaterih preventivnih nacionalnih programov in nacionalnega laboratorija pa znašajo na leto štiri milijone evrov.

Še pred sejo skupščine pa bo ministrstvo za zdravje na novinarski konferenci spregovorilo o prioritetah v naslednjem letu, na kateri bo sodeloval tudi minister za zdravje Samo Fakin.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar