FinD - Novice - Iz Efsija doslej za 69,5 milijarde evrov garancij
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.12.2018

Iz Efsija doslej za 69,5 milijarde evrov garancij

Bruselj, 17. decembra (STA) - Naložbeni načrt za Evropo oz. Junckerjev načrt je po ocenah Bruslja spodbudil za 371,2 milijarde evrov naložb v Evropi. Za infrastrukturne projekte in programe financiranja malih in srednje velikih podjetij je bilo v okviru Evropskega sklada za strateške naložbe (Efsi) skupno odobrenih za 69,5 milijarde evrov garancij.

EIB je v okviru Efsija odobrila 511 infrastrukturnih projektov (52,7 milijarde evrov garancij), Evropski investicijski sklad (Eif) pa 500 sporazumov za financiranje malih in srednjih podjetij (16,8 milijarde evrov garancij). Sporazumi naj bi prinesli koristi 856.000 malim in srednje velikim podjetjem, so sporočili iz Evropske komisije.

V Sloveniji skupna finančna podpora v okviru Efsija trenutno znaša 161 milijonov evrov in naj bi mobilizirala dodatne naložbe v višini 927 milijonov evrov. Med konkretnimi projekti izstopa elektronski sistem cestninjenja za tovornjake, v okviru katerega je EIB Darsu odobrila posojilo v višini 51 milijonov evrov.

Prav tako potekajo pogovori, da bi Efsi z garancijami pristopil k financiranju drugega železniškega tira Divača-Koper.

EIB je sicer podpisala dogovore, v skladu s katerimi bo v okviru sklada Efsi podprla nove projekte v Italiji, na Portugalskem in v Nemčiji. Med njimi je posodobitev in razširitev letališča v Benetkah v vrednosti 150 milijonov evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar