FinD - Novice - H&M s skokom prodaje v zadnjem poslovnem četrtletju
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.12.2018

H&M s skokom prodaje v zadnjem poslovnem četrtletju

Stockholm, 17. decembra (STA) - Švedska veriga trgovin za oblačili Hennes & Mauritz (H&M) je v svojem zadnjem poslovnem četrtletju, med septembrom in novembrom, po predhodnih ocenah krepkeje povečala prodajo. Ta se je po odbitju DDV povečala za 12 odstotkov, v celotnem poslovnem letu pa naj bi se okrepila za tri odstotke.

Za H&M je sicer naporno leto. Švedska skupina je namreč v zadnjih letih nekoliko zamudila pri razvoju spletne prodaje, zato se je njihova prodaja ob padanju zanimanja potrošnikov za običajne trgovine krepila manj od pričakovanj in od nekaterih konkurenčnih družb.

Tudi zato so v H&M začeli v večji meri vlagati v spletno trgovino, ki beleži hitro rast, dinamiko odpiranja novih trgovin pa so upočasnili in nekatere nedonosne tudi zapirajo.

V prvih mesecih tega leta so trgovci z oblačili po vsej Evropi trpeli tudi zaradi slabega vremena, zaradi česar so se spomladanska in poletna oblačila slabo prodajala. H&M so v nadaljevanju prizadele še težave z novim logističnim sistemom.

V zadnjem letošnjem poslovnem trimesečju so se očitno stvari umirile in skupina s sedežem v Stockholmu je po odbitju DDV zabeležila 56,4 milijarde švedskih kron (okoli 5,5 milijarde evrov) prihodkov od prodaje, kar je 12 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. V celotnem poslovnem letu naj bi prihodki po predhodnih ocenah v medletni primerjavi narasli za tri odstotke na 210,4 milijarde kron.

Podatkov o dobičku H&M v današnji objavi ni razkril, saj bo podrobno poročilo o poslovanju v poslovnem letu 2017/2018 razkril konec januarja prihodnje leto.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar