FinD - Novice - Tovšakovo prihodnji teden čaka ponovni narok v zadevi Delamaris
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.12.2018

Tovšakovo prihodnji teden čaka ponovni narok v zadevi Delamaris

Celje, 14. decembra (STA) - Nekdanjo direktorico Vegrada v četrtek na celjskem okrožnem sodišču čaka ponovni predobravnavni narok v zadevi Delamaris. Iz postopka se je namreč izločila sodnica Mojca Turinek in je zadeva zdaj dodeljena novi sodnici Ingrid Lešnik.

Tovšakova je že lani s tožilcem Stanislavom Pinterjem podpisala sporazum o priznanju krivde. Po neuradnih informacijah naj bi se zaradi prodaje Delamarisa dogovorila za pogojno kazen 10 mesecev zapora s preizkusno dobo pet let. Do izreka sodbe pa ni prišlo, saj se je sodišče moralo odločiti glede izločitve nekaterih dokazov, ki jih je predlagala obramba še treh soobtoženih.

Poleg Tovšakove so tako v zadevi Delamaris obtoženi še odvetnik Miro Senica, njegova tajnica Olga Zaviršek in direktorica kmetije Bužekijan Blanka Muster, ki lani na predobravnavnem naroku krivde niso priznali.

Četverica je obtožena zlorabe položaja in pranja denarja pri nakupu delnic Delamarisa.

Gre za okoli 1,4 milijona evrov, ki naj bi jih Vegrad plačal Musterjevi za svetovanje pri nakupu za 13 milijonov evrov delnic Delamarisa, dejansko pa naj bi denar kot provizijo prejel Senica.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar