FinD - Novice - Stopnja prostih delovnih mest v območju evra pri 2,1 odstotka
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.12.2018

Stopnja prostih delovnih mest v območju evra pri 2,1 odstotka

Ljubljana, 14. decembra (STA) - Povprečna stopnja prostih delovnih mest, ki odraža razmerje med prostimi in vsemi delovnimi mesti, je v tretjem letošnjem četrtletju v območju evra znašala 2,1 odstotka. Še nekoliko višja kot četrtletje pred tem, pri 2,2 odstotka, je bila povprečna stopnja prostih delovnih mest v EU, je danes sporočil evropski statistični urad Eurostat.

V medletni primerjavi se je stopnja prostih delovnih mest v evrskem območju zvišala za 1,9 odstotka, v EU pa za dva odstotka.

Med državami članicami, za katere so bili na voljo podatki, so največjo stopnjo prostih delovnih mest zabeležili na Češkem (5,9 odstotka), v Belgiji (3,6 odstotka), Nemčiji, na Nizozemskem in v Avstriji (po 3 odstotke), najnižjo stopnjo pa v Grčiji (0,6 odstotka), Španiji (0,8 odstotka) in Bolgariji (0,9 odstotka).

Slovenija se je v tretjem četrtletju uvrstila nekje na sredino - stopnja prostih delovnih mest je namreč znašala 2,6 odstotka.

V primerjavi s tretjim lanskim četrtletjem se je stopnja prostih delovnih mest povečala v 20 članicah, nespremenjena je bila v Belgiji, na Irskem, v Španiji in Italiji, padla pa je v Estoniji (za 0,4 odstotne točke) in Litvi (za 0,1 odstotne točke). Stopnja prostih delovnih mest se je najbolj povečala na Češkem (za 1,8 odstotne točke), Cipru (za 0,7 odstotne točke), Finskem (za 0,6 odstotne točke), v Latviji in na Nizozemskem (za 0,5 odstotne točke).

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar