FinD - Novice - Oktobra višja vrednost opravljenih gradbenih del
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.12.2018

Oktobra višja vrednost opravljenih gradbenih del

Ljubljana, 14. decembra (STA) - Vrednost opravljenih gradbenih del je bila oktobra v primerjavi s predhodnim mesecem, ko se je znižala, tokrat ponovno višja, in sicer za 2,2 odstotka. Na letni ravni je bila vrednost opravljenih gradbenih del višja za 18,2 odstotka, kažejo danes objavljeni podatki statističnega urada.

Vrednost opravljenih gradbenih del na stavbah je bila glede na september nižja za 1,6 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa višja za 3,5 odstotka.

Na letni ravni se je vrednost gradbenih del na stavbah zvišala za 4,8 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 24,3 odstotka.

Vrednost gradbenih del, opravljenih v prvih desetih mesecih leta, je bila za 21,5 odstotka višja od vrednosti gradbenih del, opravljenih v istem obdobju prejšnjega leta. Vrednost teh del na stavbah je bila tokrat višja za 20,8 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 21,7 odstotka.

Vrednost v oktobru opravljenih gradbenih del je bila za 23,2 odstotka višja od povprečja za leto 2015. Vrednost gradbenih del na stavbah je bila od povprečja za leto 2015 višja za 54,7 odstotka, vrednost teh del na gradbenih inženirskih objektih pa za 10,8 odstotka.

Statistični urad je danes objavil tudi podatke o gradbenih stroških za nova stanovanja v tretjem četrtletju. Ti so bili za 1,5 odstotka višji odstotka kot v prejšnjem četrtletju in za 3,8 odstotka višji kot v enakem četrtletju prejšnjega leta. V prvih treh četrtletjih leta so bili za 3,6 odstotka višji kot v enakem obdobju leta 2017, za osem odstotkov pa so bili višji tudi od povprečja za leto 2015.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar