FinD - Novice - Renault bo Ghosna obdržal na mestu izvršnega direktorja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.12.2018

Renault bo Ghosna obdržal na mestu izvršnega direktorja

Pariz, 13. decembra (STA) - Uprava francoskega avtomobilskega proizvajalca Renaulta še naprej stoji ob strani Carlosu Ghosnu, ki so ga novembra na Japonskem aretirali, ta teden pa tudi uradno obtožili zaradi prikrivanja dejanske višine osebnih dohodkov v zadnjih osmih letih. Renault bo Ghosna obdržal na mestu izvršnega direktorja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prvotni rezultati notranje preiskave v Renaultu so po poročanju AFP pokazali, da je bila Ghosnova plača urejena v skladu s francosko zakonodajo.

Ghosn je sicer v japonskem priporu od 19. novembra. Aretirali so ga na podlagi sumov prirejanja poslovnih knjig, v ponedeljek pa ga je tožilstvo uradno obtožilo zaradi prikrivanja dejanske višine osebnih dohodkov v zadnjih osmih letih.

Ghosn je sicer vodil sodelovanje Renaulta z japonskima proizvajalcema avtomobilov Nissanom in Mitsubishijem. Po aretaciji ga je Nissanov upravni odbor odstavil s položaja predsedujočega upravnega odbora, nekaj dni za tem pa je storil še upravni odbor Mitsubishija.

V Renaultu mu vse od aretacije stojijo ob strani. Za zagotovitev nemotenega poslovanja sicer začasno skrbi izvršni poslovni direktor Thierry Bollore, še poroča AFP.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar