FinD - Novice - V nemškem IT sektorju veliko pomanjkanje kvalificiranih delavcev
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.12.2018

V nemškem IT sektorju veliko pomanjkanje kvalificiranih delavcev

Berlin, 13. decembra (STA) - V Nemčiji se soočajo z vse večjim pomanjkanjem kvalificiranih delavcev. Eno najbolj obremenjenih področij je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sektor informacijskih tehnologij (IT), kjer se je število prostih delovnih mest letos skoraj podvojilo na 82.000.

Panožno združenje Bitkom je ugotovilo, da 82 odstotkov odstotkov delodajalcev ne more zapolniti prostih delovnih mest v IT sektorju, kar po besedah prvega moža združenja Bernharda Rohlederja že predstavlja resno grožnjo za rast.

Rohleder je pojasnil, da težave ne predstavlja le pomanjkanje kandidatov z zahtevanimi veščinami, temveč tudi pričakovanja kandidatov glede plačila. V raziskavi Bitkoma je 76 odstotkov direktorjev podjetij namreč odgovorilo, da kandidati zahtevajo previsoko plačo.

"Pomanjkanje kadra se kaže v tem, da so dobri kandidati predragi za marsikatero podjetje," Rohlederja povzema dpa.

IT sektor sicer ni edini, v katerem imajo nemški delodajalci težave z zapolnjevanjem delovnih mest. Ena od študij, ki so jo v največjem evropskem gospodarstvu objavili letos, kaže, da ima vsako drugo podjetje težave pri zaposlitvi kvalificiranih delavcev.

V raziskavo je bilo po poročanju dpa vključenih 24.000 podjetij, okoli pol pa jih je odgovorilo, da se pomanjkanje delovne sile že odraža na njihovem poslovanju. Enako je lani trdila le okoli tretjina podjetnikov, ki so sodelovali v anketi.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar