FinD - Novice - Španija načrtuje zvišanje minimalne plače za 22 odstotkov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

12.12.2018

Španija načrtuje zvišanje minimalne plače za 22 odstotkov

Madrid, 12. decembra (STA) - Predsednik španske vlade Pedro Sanchez je danes napovedal, da bo njegov kabinet prihodnji teden odobril 22-odstotno zvišanje minimalne plače z letom 2019 na 1050 evrov. Zvišanje, "največje po letu 1977", bo vlada potrdila na seji v Barceloni 21. decembra, je povedal v parlamentu.

Ta ukrep je predviden tudi v osnutku proračunskega načrta za leto 2019, za katerega manjšinska vlada Sanchezove socialistične stranke ni dobila potrditve v parlamentu, zato bo zdaj sprejet z odlokom.

Napoved iz Španije prihaja le nekaj dni po tem, ko je francoski predsednik Emmanuel Macron v odzivu na nasilne proteste t.i. rumenih jopičev, ki že več tednov pretresajo državo, napovedal zvišanje minimalne plače za 100 evrov z naslednjim letom, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Po več letih letih varčevalne politike, ki jo je Španija uvedla kot odziv na finančno krizo v letu 2008, se zdaj vlada v Madridu sooča z vse večjimi pritiski, naj omili stroge ukrepe, še posebej za najslabše plačane.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar