FinD - Novice - Skoraj četrtina samozaposlenih v EU se je za to odločila zaradi primerne priložnosti
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

11.12.2018

Skoraj četrtina samozaposlenih v EU se je za to odločila zaradi primerne priložnosti

Bruselj, 11. decembra (STA) - Lani je bilo v EU 228 milijonov zaposlenih, od tega 33 milijonov samozaposlenih. Ti so poročali o različnih razlogih za to, najpogosteje, v 23 odstotkih primerov, so navedli, da so dobili primerno priložnost. V Sloveniji je to kot razlog navedlo 31 odstotkov vprašanih.

Samozaposleni v EU so med razlog navedli tudi nadaljevanje družinskega posla (16 odstotkov), običajno prakso na področju dela (15 odstotkov), fleksibilen delovni čas (11 odstotkov) in pomanjkanje drugega dela (11 odstotkov).

Med težavami so samozaposleni najpogosteje poročali o administrativnih bremenih (13 odstotkov), daljših obdobjih brez strank in projektov (12 odstotkov) in pa težavami s plačilom (12 odstotkov), kažejo podatki evropskega statističnega urada.

V Sloveniji je 31 odstotkov vprašanih odgovorilo, da so se za samozaposlitev odločili, ker je bila za to primerna priložnost. Po odgovorih so sledili tisti, ki so navedli nadaljevanje družinskega posla (26 odstotkov), pomanjkanje drugih delovnih mest (13 odstotkov) in druge razloge (11 odstotkov).

Največ sodelujočih v raziskavi Eurostata v Sloveniji je navedlo, da pri svojem delu nimajo težav, in sicer je tako odgovorilo 28 odstotkov. Med tistimi, ki so poročali o težavah, so bile najpogostejše težave zaradi izpada plačila v primeru bolezni (19 odstotkov), premalo vpliva na postavljanje cene (15 odstotkov) in zamude plačil (14 odstotkov).

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar