FinD - Novice - Volkswagen za prehod na električno mobilnost potrebuje dodatne prihranke
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

10.12.2018

Volkswagen za prehod na električno mobilnost potrebuje dodatne prihranke

Frankfurt, 09. decembra (STA) - Nemški avtomobilski koncern Volkswagen je sporočil, da bo moral za financiranje prehoda k razvoju večjega števila električnih vozil prihraniti dodatne tri milijarde evrov, pri čemer ne izključuje odpuščanj. Kot je poudaril finančni direktor Arno Antlitz, bodo morali namreč izvesti "enormne investicije", je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Brez dodatnih prihrankov Volkswagen ne bo zbral dovolj, da se bo lahko "popolnoma pripravil na prihodnost", je poudaril Antlitz. Za program elektrifikacije so doslej namensko prihranili že 2,2 milijarde evrov.

Podrobnosti o tem, kako bodo dodatni varčevalni ukrepi vplivali na število zaposlenih, v družbi ne razkrivajo. Je pa neimenovani vir zatrdil, da bodo odpuščanja verjetno neizogibna. Po uradnih podatkih Volkswagen odpuščanj "ne izključuje", pri čemer po Antlitzovih besedah obstajajo možnosti za zmanjšanje števila zaposlenih v administraciji.

Volkswagen, ki se še vedno ubada s posledicami afere z goljufanjem na testih izpušnih plinov, je novembra napovedal, da bo za investicije v električne avtomobile do leta 2023 namenil 44 milijard evrov. V prihodnjih petih letih bodo ta sredstva namenili za krepitev električne mobilnosti, avtonomne vožnje in druge novosti.

Družba želi v prihodnjih petih letih zagnati masovno proizvodnjo električnih avtomobilov. V ta namen bo največji evropski avtomobilski proizvajalec z različnimi ukrepi skušal produktivnost v tovarnah povečati za 30 odstotkov, električne avtomobile različnih blagovnih znamk pa bo izdeloval v isti proizvodni liniji.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar