FinD - Novice - Cene nafte po Opecovem srečanju neenotno
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

10.12.2018

Cene nafte po Opecovem srečanju neenotno

Singapur, 10. decembra (STA) - Naftni trg danes nima jasne smeri, medtem ko se evropska nafta draži, se ameriška ceni. Trgovci ocenjujejo izkupiček Opecovega srečanja, na katerem so se dogovorili za rez v proizvodnjo. Poleg tega trg spremlja razvoja dogodkov v Libiji, kjer proizvodnja na največjem na naftnem polju stoji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Za 159-litrski sod severnomorske nafte brent je bilo treba zjutraj odšteti 62 dolarjev, kar je 33 centov več kot v petek. Teksaška nafta se je medtem pocenila za 12 centov na 52,49 dolarja.

Splošno je naftni trg po Opecovem srečanju zabeležil rast cen. Članice Organizacije držav izvoznic nafte (Opec) in nekatere nečlanice, med njimi Rusija, so se v petek dogovorile, da bodo s prihodnjim letom zmanjšale proizvodnjo nafte za 1,2 milijona sodov dnevno.

Naftni trg spremlja tudi razvoj dogodkov v Libiji, kjer proizvodnja na največjem naftnem polju stoji. Izpad proizvodnje sicer še ni povzročil večje rasti cen črnega zlata. Po ocenah naj bi izpadlo 315.000 sodov nafte dnevno.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar