FinD - Novice - Cene nafte še naprej padajo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.12.2018

Cene nafte še naprej padajo

Singapur, 07. decembra (STA) - Cene nafte so se v današnjem azijskem elektronskem trgovanju znova znižale. Glavni razlog je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa v dejstvu, da se članice Organizacije držav izvoznic nafte (Opec) v četrtek niso uspele dogovoriti o zmanjšanju proizvodnje nafte. Po neuradnih informacijah so nesoglasja sicer le glede obsega zmanjšanja.

Za 159-litrski sod severnomorske nafte brent, ki bo dobavljena februarja, je bilo treba zjutraj odšteti 59,54 dolarja, kar je 52 centov manj kot ob koncu četrtkovega trgovanja. Teksaška nafta za dobavo v januarju se je pocenila za 45 centov na 51,04 dolarja.

Na Dunaju se bo danes nadaljevalo dvodnevno srečanje Opeca in nekaterih večjih proizvajalk nafte med nečlanicami. Po neuradnih informacijah so si članice enotne glede potrebe po zmanjšanju proizvodnje, niso pa se še uspele dogovoriti, za koliko naj bi jo zmanjšali.

Če države proizvajalke nafte količin proizvedene nafte ne bodo zmanjšale, tvegajo nadaljnje zniževanje cen, ki so v zadnjih dveh mesecih že izgubile več kot 30 odstotkov. Če pa bi črpanje omejile preveč, tvegajo težave v globalnem gospodarstvu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar