FinD - Novice - Stroški dela v tretjem četrtletju višji
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.12.2018

Stroški dela v tretjem četrtletju višji

Ljubljana, 06. decembra (STA) - Stroški dela za dejansko opravljeno delovno uro v Sloveniji so bili v tretjem četrtletju letos po začasnih podatkih povprečno za 1,8 odstotka višji kot v enakem obdobju lani. Pri tema so se plače za dejansko opravljeno delovno uro obdobju zvišale za 2,2 odstotka, je danes objavil državni statistični urad.

Stroški dela so se v tretjem četrtletju najbolj zvišali v gostinstvu (za 11,4 odstotka) ter v dejavnosti javne uprave in obrambe, dejavnosti obvezne socialne varnosti (za 9,4 odstotka), najbolj znižali pa v finančnih in zavarovalniških dejavnostih (za 4,9 odstotka) ter v strokovnih, znanstvenih in tehničnih dejavnostih (za 3,5 odstotka).

Zvišanje strokov dela na letni ravni je bilo v tretjem četrtletju letos nižje kot v prvem in v drugem letošnjem trimesečju, ko so se ti stroški zvišali za 4,8 in 3,5 odstotka. Prav tako je bilo zvišanje manjše kot v tretjih četrtletjih lani in predlani - v tretjem četrtletju 2016 so se na letni ravni zvišali za 3,7 odstotka, v tretjem četrtletju 2017 pa za 6,9 odstotka

Po podatkih evropskega statističnega urada Eurostat na 3. december so bili stroški dela za dejansko opravljeno delovno uro v EU v drugem četrtletju letos na letni ravni višji za 2,8 odstotka. Zvišali so se v vseh članicah, najbolj v Romuniji (za 13,8 odstotka) in v Latviji (za 11,5 odstotka). V Sloveniji so se, kot omenjeno, za 3,5 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar