FinD - Novice - Slovenija oktobra z največjo rastjo trgovine na drobno v EU
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.12.2018

Slovenija oktobra z največjo rastjo trgovine na drobno v EU

Luxembourg, 05. decembra (STA) - Obseg trgovine na drobno v območju evra se je oktobra na mesečni ravni povečal za 0,3 odstotka, v EU pa za 0,1 odstotka. V medletni primerjavi je v območju z evrom narasel za 1,7 odstotka, v EU pa za 2,1 odstotka, je danes objavil evropski statistični urad Eurostat. Največjo rast je beležila oktobra tako medletno kot na mesečni ravni Slovenija.

Oktobra se je prodaja motornih goriv v mesečni primerjavi v območju z evrom povečala za en odstotek, prodaja hrane, pijače in tobaka pa za 0,6 odstotka, medtem ko se je prodaja neživilskih proizvodov skrčila za 0,1 odstotka.

V EU je na mesečni ravni prodaja neživilskih proizvodov padla za 0,3 odstotka, medtem ko je se prodaja motornih goriv okrepila za 0,8 odstotka ter hrane, pijače in tobaka za 0,5 odstotka.

Med članicami, za katere so bili na voljo podatki, so največjo rast v mesečni primerjavi zabeležile Slovenija (+7,9 odstotka), Portugalska (+2,3 odstotka) in Avstrija (+1,6 odstotka). Največje padce pa so zabeležile Finska (-2,0 odstotka) ter Danska in Švedska (obe po -1,2 odstotka).

Največjo rast v medletni primerjavi je prav tako beležila Slovenija (13,3 odstotka), sledili sta Irska (+8,4 odstotka) in Litva (+7,3 odstotka). Največji padec je imela Malta (-2,3 odstotka), sledila sta Finska (-1,0 odstotka) ter Luksemburg (-0,3 odstotka).

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar