FinD - Novice - SID banka izdala prvo zeleno obveznico
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.12.2018

SID banka izdala prvo zeleno obveznico

Ljubljana, 05. decembra (STA) - SID banka je na mednarodnih kapitalskih trgih v zaprtem krogu vlagateljev izdala zeleno obveznico z ročnostjo petih let v nominalnem znesku 75 milijonov evrov, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz banke. Gre za prvo zeleno obveznico te banke.

Kot so zapisali v SID banki, skladno z zakonodajo podpirajo ohranjanje okolja in energetsko učinkovitost s ciljem zagotoviti sredstva za podporo ukrepom za varstvo okolja, ustrezno ravnanje z odpadki in ustrezno rabo naravnih virov ter povečati vlaganja v infrastrukturo za varstvo okolja in spodbujati uporabo obnovljivih virov energije in učinkovite rabe energije.

Okvir za izdajo zelenih obveznic so oblikovali skladno z načeli Mednarodnega združenja kapitalskih trgov, da bi lahko izdali zelene obveznice za financiranje novih in refinanciranje obstoječih upravičenih projektov, odobrenih med drugim na področjih obnovljivih virov energije, energetske učinkovitosti, preprečevanja in nadzora onesnaževanja, okoljsko trajnostnega upravljanja živih naravnih virov in rabe zemljišč ter čistega prevoza.

Ključne komponente, ki jim sledi okvir, so poraba sredstev, postopek ocenjevanja in izbire projektov, upravljanje sredstev, poročanje ter zunanji pregled. Vsaka zelena obveznica bo izdana skladno s tem okvirom, ki se lahko občasno spremeni ter določa porabo sredstev, vrednotenje in izbor projektov, upravljanje sredstev iz obveznic, poročanje ter zunanji pregled.

SID banka bo postopoma razširila portfelj upravičenih zelenih projektov. Del sredstev od izdanih zelenih obveznic namerava uporabiti za refinanciranje obstoječih upravičenih projektov, ki niso starejši od treh let. Sredstva od izdanih zelenih obveznic lahko uporabi tudi za investiranje v zelene obveznice drugih slovenskih podjetij.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar