FinD - Novice - Tudi v tretjem četrtletju rast števila opravljenih delovnih ur
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.12.2018

Tudi v tretjem četrtletju rast števila opravljenih delovnih ur

Ljubljana, 05. decembra (STA) - V Sloveniji zaposlene osebe so v tretjem letošnjem četrtletju po začasnih podatkih opravile 272,1 milijona delovnih ur, kar je za 2,2 odstotka več kot v enakem obdobju lani, so sporočili iz statističnega urada. Razlog je predvsem večje število zaposlenih. Posameznik je v povprečju sicer opravil manj delovnih ur.

Posamezna zaposlena oseba je v tretjem letošnjem četrtletju opravila povprečno 118 delovnih ur mesečno, kar je 1,4 odstotka manj kot v enakem obdobju lani. Najpomembnejša razloga za to sta bila večje število ur izrabljenega letnega dopusta in manjše število opravljenih neplačanih nadur.

V tretjem četrtletju so bile glede na število opravljenih delovnih ur delovno najbolj obremenjene osebe, zaposlene v gradbeništvu, ki so mesečno opravile povprečno 125 delovnih ur. Povprečno najmanj delovnih ur na mesec pa so v tem obdobju opravile osebe, zaposlene v dejavnosti izobraževanja, in sicer 105 ali 13 delovnih ur manj od slovenskega povprečja.

Najvišja odstotna deleža opravljenih delovnih ur med plačanimi urami so izkazovali v dejavnosti kmetijstvo in lov, gozdarstvo, ribištvo (76,5 odstotka) ter v gradbeništvu (76,4 odstotka).

Skupno število opravljenih delovnih ur se je tudi v tretjem četrtletju najizraziteje povečalo v gradbeništvu, in sicer za 6,8 odstotka. Sledilo je povečanje v strokovnih, znanstvenih in tehničnih dejavnostih, ki je doseglo 4,6 odstotka. V obeh navedenih dejavnostih je bilo zvišanje skupnega števila opravljenih delovnih ur v največji meri posledica večjega števila zaposlenih, so še pojasnili na statističnem uradu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar