FinD - Novice - DZ o zamudi pri prodaji NLB in o spremembah pokojninskega zakona
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.12.2018

DZ o zamudi pri prodaji NLB in o spremembah pokojninskega zakona

V DZ sta danes na dnevnem redu dve izredni seji. Na prvi bodo na predlog SNS, NSi in SDS govorili o domnevni škodi zaradi zamude pri prodaji NLB, na drugi pa bodo na predlog skupine koalicijskih poslancev opravili splošno razpravo o predlogu sprememb pokojninskega zakona, ki so ga pripravili v SDS.

O mnenju SNS, NSi in SDS, da je bila s prepozno prodajo največje slovenske banke davkoplačevalcem storjena škoda, je konec novembra razpravljal odbor DZ za finance. Ta ni podprl predloga, da bi se za to terjala odgovornost prejšnje vlade pod vodstvom Mira Cerarja, v kateri so bile stranke SMC, SD in DeSUS. Zadržke je imela tudi zakonodajno-pravna služba DZ, ki je opozorila, da je vlada lahko odgovorna le politično, pa še to le aktualna vlada.

V nadaljevanju bodo poslanci na drugi izredni seji soočili mnenja o predlogu novele zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, s katerim SDS predlaga povečanje najnižjih možnih starostnih in invalidskih pokojnin na višino minimalnega dohodka, kot je določen z zakonom o socialnih prejemkih, postopen dvig odmernega odstotka za odmero pokojnine na 63 odstotkov, določitev letnega dodatka za upokojence v dveh višinah in določitev razmerja pri rednem usklajevanju pokojnin z gospodarsko rastjo.

Ljubljana, 05. decembra (STA)
Foto: STA

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar