FinD - Novice - Ljubljansko upravno enoto bo kot v. d. vodil Bojan Bunc
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.12.2018

Ljubljansko upravno enoto bo kot v. d. vodil Bojan Bunc

Ljubljana, 04. decembra (STA) - Ljubljansko upravno enoto od ponedeljka kot vršilec dolžnosti načelnika vodi Bojan Bunc. Sredi novembra je namreč z mesta načelnika zaradi stavke zaposlenih odstopil Lovro Lončar. Stavka je sicer na nedoločen čas zamrznjena oziroma preložena, so povedali na ministrstvu za javno upravo.

Delo ljubljanske upravne enote je v sredini novembra zaznamovala stavka zaposlenih, ki so bili kritični do ureditve delovnega časa. Opozorili so, da morajo zaposleni na okencih zaradi velikega navala strank na delovnem mestu ostati tudi več ur po koncu delovnega časa, saj morajo obravnavati vse stranke, ki jih obiščejo v času uradnih ur. Zato so 12. novembra začeli z stavko, v času katere so delo končali ob koncu uradnih ur, ob 18. uri, ne glede na število čakajočih.

Ker pogovori med zaposlenimi in vodstvom niso bili uspešni, je 15. novembra z mesta načelnika odstopil Lončar. Ob tem je povedal, da je odstop njegova osebna odločitev in ne pomeni odgovornosti za nastali položaj. 26. novembra so nato zaposleni stavko zamrznili oziroma prekinili za nedoločen čas. Kot so takrat sporočili z ministrstva, naj bi pogajanja nadaljevali potem, ko bo imenovan v. d. načelnika upravne enote.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar