FinD - Novice - Celjska občina je imela pravico vzeti denar zdravstvenega doma
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.12.2018

Celjska občina je imela pravico vzeti denar zdravstvenega doma

Celje, 04. decembra (STA) - Upravno sodišče je odločilo, da je imela celjska občina pravico vzeti 1,2 milijona evrov, ki jih je Zdravstveni dom (ZD) Celje nameraval porabiti za gradnjo prizidka. Sodišče je namreč presodilo, da občina lahko vzame denar javnim zavodom, katerih ustanoviteljica je. Sodišče pa je zavrglo tožbo sindikatov in zaposlenih v ZD Celje proti občini.

Kot poroča časnik Delo, je ZD Celje tožil celjsko občino zaradi sprejetega občinskega odloka, ki omogoča, da presežek, ki ga je ZD Celje ustvaril na trgu, prenese v svoj proračun. Po odločitvi celjskega mestnega sveta se je to tudi zgodilo in je ZD Celje ostal brez denarja, ki so ga leta varčevali za gradnjo prizidka. Prostore na Gregorčičevi 6, kamor bodo selili del dejavnosti, tako urejajo s svojimi sredstvi.

ZD Celje se na sodbo ne bo pritožil, čeprav je razplet tožbe za njih neugoden. Kot ugodno pa izpostavljajo, da vsaka stran krije svoje stroške pravde.

Za gradnjo omenjenega prizidka se je ZD Celje odločil zaradi prostorske stiske. Zanj so imeli tudi že gradbeno dovoljenje, a se občina z gradnjo ni strinjala. Tudi zato ne, ker je na Gregorčičevi 6 prazna stavba v občinski lasti.

Denar, ki ga je celjska občina vzela ZD Celje, je bil porabljen za programe javne kuhinje, zavetišča za brezdomce, materinskega doma in podobno.

Kot napoveduje direktorica ZD Celje Alenka Obrul, naj bi del zdravstvene dejavnosti na Gregorčičevo 6 selili v najboljšem primeru konec leta 2019, še poroča časnik Delo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar