FinD - Novice - Inšpektorji v redni pregled dvigal v večstanovanjskih stavbah
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.12.2018

Inšpektorji v redni pregled dvigal v večstanovanjskih stavbah

Ljubljana, 03. decembra (STA) - Stanovanjska inšpekcija je v akciji nadzora izvajanja obveznih rednih pregledov dvigal in njihovega vzdrževanja pregledala stanje v 20 večstanovanjskih stavbah po državi. V 16 primerih ni ugotovila pomanjkljivosti ali pa so bile te odpravljene, v štirih pa izdala ureditvene odločbe. Dve sta že izvršeni, za dve rok še ni potekel.

Kot so sporočili z ministrstva za okolje in prostor, je stanovanjska inšpekcija Inšpektorata RS za okolje in prostor od upravnikov zahtevala zadnje poročilo o periodičnem pregledu dvigala s strani pooblaščene organizacije, izjavo, ali so bile morebitno ugotovljene pomanjkljivosti in ali so bile okvare odpravljene, in izjavo o razlogih, zakaj morebitno ugotovljene pomanjkljivosti še niso odpravljene.

Stanovanjski zakon prišteva dvigala med naprave in opremo, ki so skupni deli večstanovanjske stavbe. Če ti niso vzdrževani v skladu z normativi za vzdrževanje stanovanj in stanovanjskih stavb, inšpektor določi dela, ki jih je treba izvesti za to, da bodo primerni za normalno rabo večstanovanjske stavbe in rok za njihovo izvedbo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar