FinD - Novice - Merklova avtomobilski industriji: Za trgovinsko politiko je zadolžen Bruselj
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.12.2018

Merklova avtomobilski industriji: Za trgovinsko politiko je zadolžen Bruselj

Frankfurt, 03. decembra (STA) - Nemška kanclerka Angela Merkel je danes predstavnike nemške avtomobilske industrije opomnila, da je Bruselj tisti, ki se bo z Washingtonom pogajal o prihodnjih trgovinskih odnosih med EU in ZDA. V torek se bodo namreč predstavniki nemških avtomobilskih proizvajalcev v Beli hiši pogovarjali o posledicah, ki jih občutijo zaradi uvajanja carin.

Vodilni možje iz treh proizvajalcev - Daimler, Volkswagen in BMW - se bodo v torek srečali z ameriškim ministrom za trgovino Wilburom Rossom, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Po pojasnilih Merklove bodo govorili predvsem o njihovih načrtih v ZDA, saj so tudi tam pomembni zaposlovalci.

Ob tem pa jih je opozorila, da "trgovinsko politiko unije soglasno določa Evropska komisija s članicami".

Ameriški predsednik Donald Trump je sicer pred časom že zagrozil, da bo carine na v ZDA uvožene avtomobile dvignil na 25 odstotkov, kar bi prizadelo tudi nemške avtomobilske proizvajalce.

Trump želi z uvajanjem novih dajatev zaščititi domača podjetja, temu pa ostro nasprotujejo v Bruslju, kjer poudarjajo, da bi takšnim potezam sledili povračilni ukrepi.

Ameriški predsednik sicer ni naklonjen nemški avtomobilski industriji, prepričan pa je tudi, da je na ameriških cestah preveč avtomobilov znamke Mercedes.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar