FinD - Novice - Evropska sredstva za tri projekte trajnostnega razvoja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.12.2018

Evropska sredstva za tri projekte trajnostnega razvoja

Ljubljana, 03. decembra (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o podpori projektov gradnje pokritega bazena v Novi Gorici, kolesarske poti v Ljubljani in prenove stanovanj v Celju. Projekti bodo izvedeni s pomočjo evropskega sklada za regionalni razvoj preko mehanizma celostnih teritorialnih naložb.

Kot so danes sporočili iz vladne službe, gre v Novi Gorici za projekt optimizacije in aktiviranja površin športnega parka Nova Gorica. To območje je sedaj degradirano, mesta občina pa ga namerava revitalizirati z gradnjo pokritega bazena. Športni park Nova Gorica pa bodo uredili v zeleni prostor za druženje.

Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, znaša skoraj pet milijonov evrov, od tega bo evropski sklad za regionalni razvoj prispeval polovico zneska.

V Ljubljani gre za projekt ureditve kolesarske mreže na Drenikovi cesti. Tam je v izgradnji pločnik za kolesarje oz. pešce in se izvaja rekonstrukcija križišč, avtobusnega postajališča, javne razsvetljave in odvodnjavanja.

Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo tega projekta, znaša 2,5 milijona evrov, od tega bo evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 820.000 evrov.

V Celju pa bo izvedena prenova 26 stanovanj na 16 lokacijah na nerevitaliziranih območjih. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, znaša 657.000 evrov, od tega bo evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 235.000 evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar