FinD - Novice - Tožbi proti VW v Nemčiji se je v treh dneh pridružilo 28.000 lastnikov dizlov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

1.12.2018

Tožbi proti VW v Nemčiji se je v treh dneh pridružilo 28.000 lastnikov dizlov

Berlin, 30. novembra (STA) - Skupinski tožbi proti nemškemu avtomobilskemu proizvajalcu Volkswagen (VW), ki jo zaradi škandala z izpusti dizelskih vozil pripravljajo potrošniške organizacije, se je v treh dneh od začetka zbiranja prijav pridružilo več kot 28.000 lastnikov dizelskih vozil, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Število prijav v prvih dneh po odprtju registracije kaže na veliko zanimanje za sodelovanje v tožbi, so danes sporočili iz zveze nemških potrošniških organizacij VZBZ.

S tožbo želijo lastniki Volkswagnovih vozil dobiti odškodnino za zmanjšanje vrednosti njihovih vozil zaradi škandala z goljufanjem pri meritvah izpustov dizelskih vozil.

VW je, odkar je septembra 2015 priznal, da je v vozilih s programsko opremo manipuliral z rezultati merjenja izpustov, v ZDA za globe in odškodnine izplačal več milijard dolarjev.

V Nemčiji je z novembrom letos začela veljati zakonodaja, ki potrošnikom omogoča skupinske odškodninske tožbe. Pred tem je moral vsak sam vložiti tožbo, navaja dpa.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar