FinD - Novice - Družba Sitor stiskalnice lani poslovala slabše od načrtov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.12.2018

Družba Sitor stiskalnice lani poslovala slabše od načrtov

Pivka, 02. decembra (STA) - Družba Sitor stiskalnice iz Pivke, največji proizvajalec hidravličnih stiskalnic za plošče iz umetne mase v Evropi in Ameriki, je lani poslovala slabše od načrtov. Čisti dobiček se je zmanjšal za 53 odstotkov na 766.000 evrov. Kot enega glavnih razlogov v družbi navajajo kratkotrajno zasičenost trga.

Kot so v poročilu o poslovanju, objavljenem na spletnih straneh Ajpesa, zapisali v družbi, so bili lani tako prihodki kot dobiček pod pričakovanji. Čisti prihodki so dosegli 4,81 milijona evrov, kar je 50,3 odstotka manj kot predlani in dobrih 30 odstotkov slabše od načrtov.

Razlog za odstopanje pri prodaji je po ocenah družbe, ki je bila lani sicer regijska finalistka v izboru Slovenska gazela, ki ga pripravlja družba Dnevnik, predvsem v drugačni strukturi prodanih proizvodov od načrtovane. Slabši rezultat pripisujejo tudi večjemu številu dobavljenih stiskalnic v letu 2016, kar je pomenilo kratkotrajno zasičenost trga.

So pa v družbi poudarili, da je zaradi dolgih dobavnih rokov in majhnega števila proizvodov, ki jih izdelajo vsako leto, za "pravo sliko poslovanja" potrebna analiza poslovanja v daljšem časovnem obdobju.

Lani so sicer investirali v nov stroj za razrez jeklene pločevine, s katerim so nadomestili starega. Z novim je razrez bistveno hitrejši in natančnejši, hkrati pa nova tehnologija manj onesnažuje delovni prostor.

Glede poslovnega rezultata v letošnjem letu so v družbi bolj optimistični, saj so pridobili več naročil. Obdržati želijo delež na trgu, sicer pa njihova dolgoročna strategija predvideva letno rast v višini pet odstotkov.

Konec lanskega leta je družba zaposlovala 44 delavcev, leto prej pa 48.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar