FinD - Novice - Zaupanje nemških potrošnikov ostaja visoko
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.9.2018

Zaupanje nemških potrošnikov ostaja visoko

Berlin, 27. septembra (STA) - Nemških potrošnikov očitno ne skrbijo brexit, mednarodne trgovinske vojne ali nenehna kriza koalicije v Berlinu. Mesečna raziskava agencije za tržne raziskave GfK namreč kaže, da njihovo zaupanje ostaja na visoki ravni, povzema nemška tiskovna agencija dpa.

V septembrski raziskavi so potrošniki v največjem evropskem gospodarstvu z visoko oceno ocenili tako trenutno stanje v nemškem gospodarstvu kot tudi pričakovanja za prihodnjega pol leta.

"To je posledica dejstva, da večina ljudi ne občuti kakršnih koli učinkov na svojo situacijo," je pojasnil analitik Rolf Bürkl. "Če me ne skrbi izguba delovnega mesta, se okrepi moje zaupanje pri načrtovanju večjih nakupov."

Kazalnik zaupanja, ki ga izračunava GfK, je zdrsnil za 0,1 odstotne točke na 10,5 točke. Vseeno pa so se izboljšala tako pričakovanja v zvezi z gospodarsko rastjo kot osebnimi prihodki.

Analitiki GfK pričakujejo nadaljnjo rast kazalnika zaupanja v oktobru. V celotnem letu 2018 naj bi se zasebna potrošnja v Nemčiji realno okrepila za 1,5 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar