FinD - Novice - Evropske borze stabilno v nov trgovalni dan
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.9.2018

Evropske borze stabilno v nov trgovalni dan

Frankfurt/London, 26. septembra (STA) - Na evropskih borzah se je po torkovi rasti današnje trgovanje začelo stabilno, vlagatelji pa so previdni pred odločitvijo ameriške centralne banke Federal Reserve (Fed) o obrestnih merah. Fed naj bi danes po pričakovanjih zvišal ključno obrestno mero.

Indeks najpomembnejših evropskih podjetij Eurostoxx 50 je trenutno 0,06 odstotka nad izhodiščem. Na borzi v Frankfurtu se osrednji indeks DAX giblje 0,12 odstotka pod torkovo zaključno vrednostjo, v Parizu je indeks CAC 40 pridobil 0,09 odstotka, v Londonu pa je indeks FTSE 100 0,02 odstotka pod gladino.

Guvernerji Feda bodo danes po koncu dvodnevnega zasedanja sporočilo odločitev glede obrestnih mer. Ključna obrestna mera je trenutno na ravni od 1,75 do 2,0 odstotka, danes je pričakovati dvig za 0,25 odstotne točke na med 2,0 do 2,25 odstotka. Letos bo to že tretje zvišanje, pričakovati je, da bo do zvišanja letos prišlo še enkrat.

Nadaljnji koraki Feda so negotovi, zato bodo vlagatelji danes pozorni na izjave prvega moža Feda Jeromea Powella, ki bi lahko nakazal prihodnjo dinamiko gibanja obrestnih mer.

Na azijskih borzah se je danes trgovalo pozitivno. Obetavno je bilo trgovanje predvsem na kitajskih trgih, saj si vlagatelji nadejajo, da bodo tamkajšnje oblasti uvedle ukrepe za spodbujanje gospodarstva, s čimer bi ublažile negativne učinke uvedbe ameriških carin na kitajski uvoz.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar