FinD - Novice - Bertoncelj s predstavniki socialnih partnerjev o davčnih spremembah
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.9.2018

Bertoncelj s predstavniki socialnih partnerjev o davčnih spremembah

Ljubljana, 24. septembra (STA) - Minister za finance Andrej Bertoncelj se je danes srečal s predstavniki gospodarstva in sindikatov na temo davčnih sprememb. Minister je napovedal celovito in preudarno iskanje rešitev v sodelovanju z vsemi socialnimi partnerji, so sporočili z ministrstva.

Po besedah ministra bo vlada k ukrepom pristopila celovito, preudarno, na osnovi natančnih izračunov ter v sodelovanju z vsemi socialnimi partnerji in drugimi deležniki. Minister je znova izpostavil, da hitrih sprememb ne bo, in dodal, da bo treba rešitve iskati v okvirih javnofinančne nevtralnosti.

S ciljem, da bo dosežen konsenz, je bil današnji sestanek sklican v široki zasedbi, pogovori pa se bodo preko konstruktivnega dialoga nadaljevali v iskanju rešitev, sprejemljivih za vse strani, so napovedali na ministrstvu.

O posameznih konkretnih rešitvah danes še ni bilo mogoče govoriti, bodo pa pogovori v nadaljevanju najprej tekli o prenovi sistema obdavčitve nepremičnin in o razbremenitvi stroškov dela. "Pomembno je, da smo k stvari takoj pristopili in da so se aktivnosti tudi na tem področju začele," je poudaril minister.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar