FinD - Novice - Letošnja dolenjsko-posavska gazela je Roletarstvo Medle
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.9.2018

Letošnja dolenjsko-posavska gazela je Roletarstvo Medle

Ljubljana, 20. septembra (STA) - Družba Dnevnik je danes razglasila drugega finalista v izboru Slovenska gazela 2018, v katerem išče najboljša hitro rastoča podjetja. Naziv dolenjsko-posavske gazele je pripadel Roletarstvu Medle iz Novega mesta, dobavitelju žaluzij, rolet in stavbnega pohištva na vseh večjih evropskih trgih, so sporočili iz Dnevnika.

Roletarstvo Medle je družinsko podjetje z 42-letno zgodovino. Podjetje, ki ga uspešno vodi druga generacija, se je iz servisnega podjetja za montiranje rolet preoblikovalo v proizvodno podjetje in postalo dobavitelj žaluzij, rolet in stavbnega pohištva na vseh večjih evropskih trgih, kamor proda skoraj tri četrtine svojih izdelkov.

Lani je ustvarilo 19,44 milijona evrov prihodkov, kar je skoraj 45 odstotkov več kot dve leti prej. Še večjo rast si podjetje, ki trenutno redno zaposluje 135 sodelavcev, skupaj z invalidskim podjetjem in agencijskimi sodelavci pa 174, obeta prihodnje leto, ko načrtuje, da se bo razširilo v nove večje prostore.

Člani komisije so med najboljša med najhitreje rastočimi podjetji na območju Dolenjske in Posavja uvrstili še podjetji Aristotel iz Krškega in Pako iz Jesenic na Dolenjskem.

Sto najhitreje rastočih podjetij dolenjsko-posavske regije je v zadnji petletki poskrbelo za 2856 novih delovnih mest, prodajo pa povečalo za 74 odstotkov.

Prejšnji teden so že razglasili gazelo osrednje Slovenije, naslednji izbor ene od šestih regijskih gazel pa bo prihodnji četrtek. Sklepna prireditev Slovenska gazela 2018 bo 24. oktobra v Ljubljani.

Projekt poteka od leta 1991, nadgrajen s šestimi regijskimi in nacionalnim izborom pa je od leta 2001. Naziv zlate gazele za lani je prejelo žalsko podjetje Tehnos. Srebrna gazela je šla v roke podjetju Sitor stiskalnice iz Pivke, bronasta pa Varisu iz Lendave.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar