FinD - Novice - Evropske borze uvodoma blizu izhodišč
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.9.2018

Evropske borze uvodoma blizu izhodišč

Frankfurt/Pariz/London, 20. septembra (STA) - Trgovalni dan na evropskih borzah se je začel precej umirjeno. Indeksi se zmerno zvišujejo ali pa so blizu izhodišč, medtem ko vlagatelji čakajo na nadaljnje poteze v trgovinskih vojnah ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Indeks najpomembnejših delnic v območju z evrom Eurostoxx 50 se je do 9.30 zvišal za 0,26 odstotka. Za enak odstotek je porasel tudi CAC 40 na borzi v Parizu. Medtem je bil frankfurtski DAX 0,09 odstotka višje kot ob koncu sredinega trgovanja, v Londonu pa je FTSE 100 stagniral.

Tečaj evra medtem ostaja pod mejo 1,17 dolarja. V jutranjem trgovanju je bilo treba za en evro na borzi v Frankfurtu odšteti 1,1680 dolarja, kar je skoraj enako kot v sredo zvečer. Evropska centralna banka (ECB) je referenčni tečaj evra v sredo postavila pri 1,1667 dolarja.

Tudi danes pomembnejših podatkov o stanju gospodarstva v območju z evrom ni pričakovati. V ospredju bodo tako še naprej trgovinske vojne, potem ko je ameriški predsednik Trump v torek naznanil uvedbo novih carin na 200 milijard dolarjev vreden uvoz kitajskega blaga, Peking pa je nato napovedal protiukrepe v obliki carin na 60 milijard dolarjev uvoza iz ZDA. Nadaljujejo se tudi pogajanja med ZDA in Kanado o kanadskem sodelovanju v novem sporazumu Nafta.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar