FinD - Novice - Banka J.P. Morgan Chase namenja 500 milijonov dolarjev za program gospodarske rasti svetovnih mest
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.9.2018

Banka J.P. Morgan Chase namenja 500 milijonov dolarjev za program gospodarske rasti svetovnih mest

New York, 12. septembra (STA) - Ameriška banka J.P. Morgan Chase je napovedala, da bo za nov program gospodarske rasti svetovnih mest namenila 500 milijonov dolarjev. Banka je podobne projekte doslej izvajala že v Detroitu, Chicagu in Washingtonu.

Projekt "AdvancingCities" bo pomagal ustvarjati gospodarske priložnosti za prebivalce mest, ki niso deležni ugodnosti rasti. Banka od danes naprej sprejema predlog oziroma prošnje iz mest vseh velikosti iz vsega sveta za donacije in posojila z nizkimi obrestmi. Predlogi morajo vključevati najmanj dve od štirih področij - delovna mesta in veščine, rast drobnega gospodarstva, revitalizacija sosesk in finančno zdravje. Zmagovalci bodo razglašeni zgodaj leta 2019.

Banka, ki jo vodi Jamie Dimon sporoča, da se bo njenim 500 milijonom dolarjem najverjetneje pridružila še milijarda dolarjev od dobrodelnih organizacij in drugih finančnih ustanov. Banka je za podoben projekt v Detroitu, ki počasi spet oživlja, porabila 150 milijonov dolarjev. "Vse soseske mest nimajo enakih priložnosti za razvoj. Korporacije morajo pomagati to spremeniti z ustvarjanjem boljše prihodnosti za vse, ne glede na to kje živijo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar