FinD - Novice - Cene nafte porasle
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

12.9.2018

Cene nafte porasle

Singapur, 12. septembra (STA) - Cene nafte so se v današnjem azijskem elektronskem trgovanju zvišale, s čimer so se po pojasnilih analitikov odzvale na novice o zmanjšanju zalog nafte v ZDA.

Cena teksaške lahke nafte, ki bo dobavljena oktobra, se je do opoldneva po singapurskem času podražila za 61 centov na 69,86 dolarja za 159-litrski sod. Novembrske terminske pogodbe za severnomorsko nafto brent pa so se podražile za 30 centov na 79,36 dolarja, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

V torek zvečer je bila objavljena novica, da zasebni ameriški inštitut API predvideva, da so se zaloge surove nafte v ZDA prejšnji teden zmanjšale za 8,64 milijona sodov. Gibanje zalog v ZDA je v zadnjem času že večkrat pomembno vplivalo na cene nafte. Njihovo zmanjšanje namreč lahko nakazuje rast povpraševanja ali zmanjšanje ponudbe, to pa praviloma potiska cene navzgor.

Uradne podatke o stanju zalog nafte v ZDA bo ameriška vlada objavila danes popoldne. Analitiki tudi tu pričakujejo zmanjšanje številke, vendar le za dva milijona sodov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar