FinD - Novice - Šarec tudi uradno vložil kandidaturo Rudija Medveda za ministra za javno upravo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.9.2018

Šarec tudi uradno vložil kandidaturo Rudija Medveda za ministra za javno upravo

Ljubljana, 07. septembra (STA) - Premier Marjan Šarec je v DZ tudi uradno vložil novo kandidaturo za ministra za javno upravo, na to funkcijo namesto Tugomirja Kodelje predlaga aktualnega poslanca LMŠ Rudija Medveda, so sporočili iz LMŠ. Šarec kandidaturo Medveda utemeljuje z njegovimi strokovnimi referencami, dosedanjim delom in izkušnjami, so ob vložitvi zapisali v stranki.

Od Medveda, ki ima izkušnje dolgoletnega novinarja in urednika tudi na Radioteleviziji Slovenija ter izkušnje vodenja občinske uprave, nekateri pričakujejo boljše poznavanje področja plačnega sistema in razmerij v javnem sektorju. Kodelja, ki prihaja iz gospodarstva, se namreč po mnenju mnogih s svojim poznavanjem resorja na predstavitvi ni ravno izkazal, čeprav je pri glasovanju na parlamentarnem odboru dobil zeleno luč.

Poslovnik zaslišanje kandidata po vložitvi nove kandidature predvideva v treh dneh, Medvedova predstavitev na matičnem odboru je predvidena za ponedeljek. Preostali kandidati za ministrske položaje v Šarčevi vladi so se v DZ že predstavili v minulih treh dneh in tudi dobili zeleno luč posameznih odborov. Po ponedeljkovem zaslišanju Medveda pa bo nato prihodnji teden predvidoma v četrtek tudi izredna seja DZ, na kateri bodo poslanci glasovali o celotni listi ministrskih kandidatov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar