FinD - Novice - Šarec bo za ministra za javno upravo namesto Kodelje predlagal drugega kandidata
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.9.2018

Šarec bo za ministra za javno upravo namesto Kodelje predlagal drugega kandidata

Ljubljana, 05. septembra (STA) - Predsednik vlade Marjan Šarec bo za ministra za javno upravo namesto Tugomirja Kodelje predlagal drugega kandidata, so sporočili iz LMŠ. Ime novega kandidata bodo po napovedih iz stranke razkrili predvidoma v četrtek, ko bodo tudi pojasnili razloge za zamenjavo kandidata.

Kodelja se je sicer matičnemu odboru v DZ predstavil v torek, ko so člani njegovo predstavitev z desetimi glasovi za in petimi proti ocenili kot ustrezno. Pred odborom je dejal, da je njegova vizija moderna, učinkovitejša in bolj vitka javna uprava, vendar ne v smislu samega zmanjševanja, saj smo primerljivi z drugimi državami članicami EU.

Očitke o nekompetentnosti za ministrski položaj, ki so se pojavili v nekaterih medijih, je Kodelja zavrnil. Zagotovil je, da bodo z delom pokazali zadostno mero znanja in kompetenc, ki bosta omogočila strokovno opravljanje nalog za izboljšanje javne uprave.

Poslanci so ugotavljali, da Kodeljo, če bo minister za javno upravo, čaka zahtevno delo, med drugim tudi soočanje z zahtevami sindikatov javnega sektorja. Poslanci so od kandidata želeli konkretne odgovore, a je Kodelja večinoma ostal pri bolj splošnih opredelitvah. Predsednik odbora Zvonko Černač (SDS) pa je Kodelji svetoval, naj, če s področjem ni podrobneje seznanjen, raje pove, da se bo poučil in konkretneje odgovoril po prevzemu ministrske funkcije.

Je pa bil med svojo predstavitvijo Kodelja nekoliko samokritičen, ko je govoril o tem, da v javnem sektorju vsi niso odlični, je namreč dejal: "Vsi nismo odlični. Jaz zagotovo danes ne."

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar