FinD - Novice - Vlada odobrila sredstva za pet naložb podjetij, med njimi Yaskawe
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.9.2018

Vlada odobrila sredstva za pet naložb podjetij, med njimi Yaskawe

Brdo pri Kranju/Ljubljana, 04. septembra (STA) - Vlada je s prerazporeditvijo porabe v letošnjem proračunu zagotovila nekatera sredstva za izplačilo podpore naložbam petih podjetij. Skupno gre za pet milijonov evrov za spodbude naložbam japonske Yaskawe ter slovenskih družb Kovis, Medicop, Ocean Orchids in Termit.

Kot so po seji vlade sporočili iz vladnega urada za komuniciranje, bo ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo prerazporedilo sredstva znotraj svojega finančnega načrta.

Znotraj tega bo en milijon evrov namenilo dodelitvi finančne spodbude za projekt Yaskava - Pametna tovarna. Japonski izdelovalec robotov Yaskawa namreč v Kočevju gradi evropsko tovarno robotov, tamkajšnji Yaskawin kompleks pa naj bi v prihodnjih letih dobil tudi dodaten obrat za izdelavo elektromotorjev in elektronskih komponent. Skupaj naj bi Yaskawa v Kočevju investirala okoli 50 milijonov evrov in zaposlovala okoli 500 delavcev, država pa ji je odobrila spodbudo v višini 5,6 milijona evrov.

Poleg tega bo država na podlagi danes sprejetega vladnega sklepa v višini štirih milijonov evrov letos podprla tudi štiri naložbe slovenskih podjetij.

Družbi Kovis Livarna, ki je del brežiške skupine Kovis, izdelovalca zavornih sistemov za vlake največjih svetovnih proizvajalcev, bo za 25 milijonov evrov vredno posodobitev livarne v Štorah letos dodelila 1,25 milijona evrov, skupno pa je podjetju za investicijo odobrila dva milijona evrov.

Za skladiščno-razvojni center murskosoboškega proizvajalca medicinske opreme in reševalnih vozil Medicop, investicijo v višini 6,6 milijona evrov, bo letos izplačala odobrenih 0,9 milijona evrov.

Za nekaj več kot devet milijonov evrov vreden projekt novega logističnega objekta družbe Ocean Orchids iz Dobrovnika, ki v rastlinjakih v Prekmurju goji orhideje, bo letos od odobrenih dveh milijonov evrov izplačala 1,25 milijona evrov.

Moravškemu Termitu, ki je vodilno slovensko podjetja za izdelavo in predelavo kremenovega peska ter izdelavo pomožnih livarskih sredstev za livarne in železarne, pa bo za postavitev nove jedrarne v Zagorju, katere gradnja je ocenjena na 3,4 milijona evrov, izplačala odobrenih 0,6 milijona evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar