FinD - Novice - Neuspešna tudi druga dražba za prodajo smučišča Kope
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.8.2018

Neuspešna tudi druga dražba za prodajo smučišča Kope

Slovenj Gradec/Ljubljana, 30. avgusta (STA) - Tako kot marčna je bila tudi današnja dražba za prodajo smučišča Kope neuspešna, saj ni bila vplačana nobena varščina. Kot je za STA povedala stečajna upraviteljica družbe GTC Kope Simona Goriup, sledi pogovor z ločitvenim upnikom DUTB glede pričakovane kupnine, nato pa se bo odločala, kako naprej. Predvidoma bo še letos sledila nova dražba.

Izklicna cena za celotno smučišče Kope je bila na dražbi marca letos določena pri 3,4 milijona evrov, za danes sklicano dražbo pa je bila znižana na 2,38 milijona evrov.

Smučišče na Kopah, ki je del stečajne mase septembra 2015 propadlega podjetja Gorsko turistični center (GTC) Kope, ima vse od stečaja te družbe v najemu družba Vabo, ki pa ima s smučiščem dolgoročne načrte tako glede zimske kot tudi poletne turistične ponudbe. V zadnji zimski sezoni so na Kopah našteli več kot 79.000 smučarjev in so bili s sezono zadovoljni.

Naprodaj je celotno smučišče Kope, ki zajema vse žičniške naprave, stroje, opremo, naprave na smučišču, opremo v pisarnah in apartmajih ter drobni inventar, sistem za zasneževanje smučišča, montažne barake in restavracijo.

Del stečajne mase GTC Kope sta tudi leta 2009 zgrajeni dve apartmajski hiši z več apartmaji v Ribnici na Pohorju. Za to premoženje je stečajna upraviteljica v okviru zadnjega zbiranja ponudb, ki je sicer predstavljalo že šesti poskus prodaje tega premoženja, prejela dve nezavezujoči ponudbi. O ponudbah se bo posvetovala z ločitvenim upnikom, to je banko Intesa Sanpaolo, predvidoma pa se bo postopek nadaljeval z dodatnimi pogajanji.

Nazadnje sta se aprila letos apartmajski hiši prodajali na javni dražbi, na kateri je bila izklicna cena določena pri 1,59 milijona evrov. Nepremičnini ima v najemu družba Turi, ki ima tudi koncesijo za bližnje žičniške naprave v Ribnici na Pohorju.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar