FinD - Novice - Fundacija ZPMS razpisala štipendije za dijake
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.8.2018

Fundacija ZPMS razpisala štipendije za dijake

Ljubljana, 29. avgusta (STA) - Fundacija Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) za otroke in družine v Sloveniji je danes v okviru štipendijskega sklada Janeza Drnovška objavila razpis za štipendiranje dijakov. Štipendije so namenjene vsem, ki se šolajo v poklicnih in ostalih srednješolskih izobraževanjih. Podelili bodo 10 štipendij, vsaka v vrednosti 120 evrov mesečno.

Štipendije bodo podelili za obdobje od 1. septembra do konca junija prihodnje leto, kriteriji in razpisni pogoji pa so objavljeni na spletni strani zveze, so sporočili iz ZPMS. Vloga za kandidiranje je že objavljena na omenjeni spletni strani, rok za njeno oddajo pa je 17. september.

Pomen finančne pomoči mladim na poti do njihove izobrazbe so že podprla števila podjetja, ki so zagotovila ustanovni kapital za štipendijski sklad Janeza Drnovška. To so Adria Mobil, Avtocommerce, BTC, Eles, Eti Elektroelement Izlake, GEN-I, Gorenje, Krka, Margento R&D in Studio Moderna.

ZPMS je nevladna, prostovoljna, človekoljubna in neprofitna organizacija. Delujejo že od leta 1953 in so vedno bolj nepogrešljiv sogovornik v sodobno organizirani civilni družbi.

Njihov temeljni cilj je dvig kakovosti življenja otrok, mladostnikov in družin, zastopanje in uveljavljanje njihovih interesov in potreb ter zaščita njihovih pravic. Zato se odzivajo na aktualna družbena vprašanja in prispevajo k oblikovanju pozitivnih vrednot življenja, otrok, mladostnikov in družin. Njihovo delovanje pa se temelji na razvijanju vrednot prostovoljnega dela in negovanju dobrih medčloveških odnosov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar