FinD - Novice - Za deinstitucionalizacijo pomoči potrebnih nekaj več kot milijon evrov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.8.2018

Za deinstitucionalizacijo pomoči potrebnih nekaj več kot milijon evrov

Ljubljana, 28. avgusta (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori projektu Vzpostavitev projektne enote za izvedbo deinstitucionalizacije. Za projekt bo namenjenih je 1,02 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval dobrih 816.000 evrov, so objavili na spletni strani.

Namen projekta je zagotoviti podlage za zaključek procesa in vzpostavitev celostnega sistema deinstitucionalizacije v Sloveniji. Projekt naj bi omogočil, da bodo lahko pomoči potrebni ob ustrezni podpori in pomoči zdravstvenih in socialnih delavcev dolgotrajne oskrbe v skupnosti čim dlje ostali v svojem okolju oziroma da se bodo tisti, ki ne zmorejo živeti samostojno, iz institicionaliziranih oblik oskrbe vrnili v skupnost.

Projekt med drugim predvideva vzpostavitev projektne enote na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki bo v sodelovanju s projektnim partnerjem, Inštitutom RS za socialno varstvo, proučila stanje na področju deinstitucionalizacije v Sloveniji. Omenjena enota bo opredelila področja deinstitucionalizacije, ki jih je treba še urediti, pripravila zakonske osnutke in nacionalne strategije, ki bodo omogočile usklajeno izvajanje aktivnosti na tem področju, so objavili na spletni strani službe vlade.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar