FinD - Novice - Estonija vabi slovenske IKT strokovnjake
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.8.2018

Estonija vabi slovenske IKT strokovnjake

Tallinn/Ljubljana, 25. avgusta (STA) - Estonija je v sodelovanju z vodilnimi družbami s področja IKT sprožila zaposlovalno kampanjo, s katero želijo v Sloveniji poiskati strokovnjake, ki bi se lahko potegovali za vodilne položaje v mednarodno priznanih podjetjih. Izbrani kandidati bodo odpotovali na obisk v Estonijo, kjer bodo lahko opravili tudi karierne razgovore.

V kampanji z imenom Career Hunt med drugim sodelujejo Taxify, Twilio, Microsoft, Veriff in Swedbank. Njen namen je strokovnjakom omogočiti, da pred sprejemom odločitve o zaposlitvi v tujini spoznajo državo in možnosti, ki jih ponuja. Estonija velja za eno najuspešnejših držav na svetu na področju razvoja informacijskih tehnologij, so sporočili izvajalci kampanje.

Izbrani kandidati bodo odpotovali na petdnevni obisk v Estonijo z brezplačnimi leti in nastanitvijo. Srečali se bodo s predstavniki IKT podjetij, obiskali Natov center za obrambo pred kibernetskimi napadi, največji festival robotike na svetu Robotex in ob tem dobili tudi priložnost, da se udeležijo kariernih razgovorov.

Prijave so možne do 23. septembra prek spletne strani kampanje.

Estonija, ki ima hitro rastoči informacijski sektor in le 1,3 milijona prebivalcev, se tako kot številne druge države sooča s pomanjkanjem ustreznih kadrov. Raziskave so po navedbah pobudnikov kampanje pokazale, da bo do leta 2020 v Estoniji primanjkovalo okrog 37.000 strokovnjakov s področja IKT.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar