FinD - Novice - Evropske borze uvodoma večinoma v zelenem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.8.2018

Evropske borze uvodoma večinoma v zelenem

Frankfurt/London/Pariz, 24. avgusta (STA) - Tečaji na osrednjih evropskih borzah se na začetku zadnjega trgovalnega dne v tednu večinoma gibljejo v zelenem območju. Na trgih so še vedno v ospredju skrbi glede negativnih učinkov trgovinskih napetosti med ZDA in Kitajsko, pri katerih tudi po dvodnevnih pogovorih v Washingtonu ni videti konkretnih znakov popuščanja.

Indeks najpomembnejših delnic v območju evra Eurostoxx 50 se je v prvih 35 minutah zvišal za 0,19 odstotka. Indeks DAX v Frankfurtu pridobiva 0,20 odstotka, v Parizu je indeks CAC 40 0,19 odstotka nad gladino, v Londonu pa je indeks FTSE 100 na izhodišču.

Na trgih so po poročanju tujih tiskovnih agencij še vedno v ospredju skrbi glede negativnih učinkov trgovinskih napetosti med ZDA in Kitajsko, ki sta si v četrtek izmenjali drugi nabor carin in proticarin. Pri teh tudi po dvodnevnih pogovorih med kitajskimi in ameriškimi predstavniki v Washingtonu ni videti konkretnih znakov popuščanja. Na kitajskem ministrstvu za trgovino so zatrdili le, da so bili pogovori konstruktivni in odkriti, strani pa bosta ostali v stiku.

Nemški statistični urad Destatis je medtem danes potrdil prvo oceno o 0,5-odstotni rasti nemškega BDP na četrtletni ravni v prvih treh mesecih leta. Ob tem je objavil, da so nemške javne finance v prvem polletju zabeležile rekordni presežek.

V Aziji so indeksi ne osrednjih borzah zaključili neenotno. V Tokiu je indeks Nikkei 225 pridobil 0,85 odstotka, v Šanghaju je osrednji indeks pridobil 0,19 odstotka, v Hongkongu pa je indeks Hang Seng izgubil 0,49 odstotka. V Seulu se je Kospi okrepil za 0,46 odstotka, v Sydneyju pa je All Ordinaries izgubil 0,04 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar