FinD - Novice - Namesto Buzetijeve v vodenje direktorata za dolgotrajno oskrbo Klavdija Kobal Straus
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.8.2018

Namesto Buzetijeve v vodenje direktorata za dolgotrajno oskrbo Klavdija Kobal Straus

Ljubljana, 23. avgusta (STA) - Vlada je danes razrešila Tatjano Buzeti z mesta generalne direktorice direktorata za dolgotrajno oskrbo na ministrstvu za zdravje, konec avgusta bo kot za vršilka dolžnosti to funkcijo prevzela Klavdija Kobal Straus. S svojega položaja državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade se s koncem avgusta poslavlja tudi Tadej Slapnik.

Buzetijeva je bila za dobo petih let na mesto generalne direktorice direktorata za dolgotrajno oskrbo imenovana 26. aprila lani, a je podala odpoved pogodbe o zaposlitvi s koncem avgusta. Nato bo to funkcijo kot vršilka dolžnosti prevzela Kobal Strausova do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, a najdlje do konca februarja prihodnje leto, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje po današnji dopisni seji vlade.

Kobal Strausova je po izobrazbi magistrica znanosti. Svojo poklicno pot je začela v Domu upokojencev Idrija, leta 2016 je bila imenovana za namestnico direktorja za področje zdravstvene nege in oskrbe, od lanskega leta je zaposlena na ministrstvu za zdravje kot sekretarka v direktoratu za dolgotrajno oskrbo.

Vlada, ki opravlja tekoče posle, je danes tudi razrešila Slapnika s položaja državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade. Slapnik je 13. avgusta predsednika vlade v odhodu Mira Cerarja obvestil, da zaradi zaposlitve pri drugem delodajalcu želi prenehati opravljati tekoče posle in prosil za razrešitev s koncem avgusta.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar