FinD - Novice - Tožilstvo vložilo obtožnico proti priprtemu stečajnemu upravitelju Kosu
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.8.2018

Tožilstvo vložilo obtožnico proti priprtemu stečajnemu upravitelju Kosu

Ljubljana, 23. avgusta (STA) - Specializirano državno tožilstvo je proti priprtemu stečajnemu upravitelju Tomažu Kosu in še petim drugim obtoženim vložilo obtožnico, v kateri jim očitajo zlorabo uradnega položaja ter jemanja in dajanja podkupnine, poroča spletni portal Siol. Gre za posel preprodaje tovarniškega kompleksa propadle družbe MKT Print za Bežigradom v Ljubljani.

Osumljenci so se po ugotovitvah kriminalistov dogovorili, da bodo kompleks kupili poceni in ga nato prodali naprej končnemu kupcu, sami pa naj bi si razdelili okoli milijon evrov razlike in pri tem nagradili tudi stečajnega upravitelja Kosa, ki je že od začetka marca letos v priporu, grozi pa mu večletna zaporna kazen. Ministrstvo za pravosodje je sicer Kosu odvzelo dovoljenje za opravljanje funkcije stečajnega upravitelja.

Kriminalisti so ga prvič kazensko ovadili že leta 2015, decembra 2016 pa se je znašel v kazenskem postopku. Prek svojega podjetja Aronia naj bi domnevno izdal za 2,6 milijona evrov fiktivnih računov, denar pa osebno dvigoval v Bosni in Hercegovini.

Že dalj časa ima tudi za skoraj milijon evrov davčnega dolga, svoje nepremičnine pa je zaščitil z zemljiškim dolgom - institutom, ki ga je država pozneje zaradi množičnih zlorab prepovedala, še poroča spletni portal.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar