FinD - Novice - Sredstva ZZZS le za zdravstvene storitve, ne pa za naložbe in prostore
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.8.2018

Sredstva ZZZS le za zdravstvene storitve, ne pa za naložbe in prostore

Ljubljana, 22. avgusta (STA) - V Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) ob nedavnem pozivu UKC Maribor, naj država nameni del presežnih sredstev, ki so se nabrala na računu ZZZS, za ureditev klimatizacije bolnišnic, opozarjajo, da gredo lahko sredstva ZZZS skladno z zakonodajo za zdravstvene storitve in ne za naložbe v prostore in opremo.

Za opremo in prostore izvajalcev zdravstvene dejavnosti skrbi lastnik oziroma ustanovitelj, v primeru javnih zdravstvenih zavodov je to država, pri zasebnih zavodih pa zasebnik iz lastnega žepa.

Na ministrstvu za zdravje pa poudarjajo, da so za vodenje in poslovanje javnih zdravstvenih zavodov odgovorna vodstva posameznih javnih zdravstvenih zavodov. Sredstva, kolikor se jih bo letos nabralo več v javni zdravstveni blagajni od pričakovanega, pa bodo v okviru aneksa dva k splošnemu dogovoru namenili v programe oz. storitve, kjer je večje število čakajočih bolnikov.

Predvidoma so to ortopedske, flebološke, gastroenterološke ter kardiološke storitve in storitve s področja angiologije, urologije in ortorinolaringologije ter storitve s področja zobozdravstva in okulistike in nekatere druge bolj specifične, so zapisali.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar