FinD - Novice - Jeff Bezos ne razume slovenskih zakonov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.8.2018

Jeff Bezos ne razume slovenskih zakonov

Ljubljana, 20. avgusta (STA) - V Sloveniji registrirane trgovske družbe ne morejo prodajati prek največje svetovne spletne trgovine Amazon.com. Uradno z ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo sporočajo, da bi zaradi zadostitve zakonu za preprečevanje pranja denarja in financiranja terorizma Amazon moral tehnično prilagoditi svojo stran, piše Jure Ugovšek v Financah.

Dva vira pa sta nam namignila, da težava ni (le) v tem, ampak predvsem v kompleksnosti slovenske zakonodaje. Kot še povedo viri, se temu na Amazonu niti niso posvečali, saj še zdaleč ne gre za katerega od glavnih trgov druge največje kotirajoče družbe na svetu. Podjetja iz Slovenije so preprosto črtali s seznama tistih, ki lahko prodajajo v evropskih trgovinah Amazona.

Dvomilijonski trg, ki po kupni moči ne izstopa, je za IT-velikane, kot so Amazon.com, Microsoft, Google, in številne druge postranskega pomena.

Prevajanje pravilnikov uporabe, proučevanje specifik trga, pa tudi podpora uporabnikom stanejo. In majhni trgi, kot je slovenski v očeh številnih, velikanom ne morejo prinesti visoke dodane vrednosti.

Nastaja pa škoda. Oportunitetni strošek oteženega nastopanja podjetij tako izvozno naravnane države v evropskih trgovinah Amazona se gotovo meri v milijonih evrov.

Z ministrstva sporočajo, da se zavedajo težave, da jo želijo odpraviti do konca leta, če bo treba, nameravajo tudi prilagoditi zakonodajo. Je pa zanimivo videti, kdo se mora v IT-svetu prilagajati komu, meni komentator.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar