FinD - Novice - Obseg gradbeništva v območju z evrom in EU junija porasel
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.8.2018

Obseg gradbeništva v območju z evrom in EU junija porasel

Luxembourg, 20. avgusta (STA) - Obseg gradbenih del se je junija glede na maj v območju z evrom povečal za 0,2 odstotka, v celotni EU pa za 0,6 odstotka. Na letni ravni je v državah z evrom obseg gradbeništva porasel za 2,6 odstotka, v osemindvajseterici pa za 2,7 odstotka, je sporočil evropski statistični urad Eurostat.

Evropsko gradbeništvo je v mesečni primerjavi popustilo glede na maj. Takrat je bila rast v državah z evrom 0,3-odstotna, v EU pa 1,2-odstotna.

Na mesečni ravni se je v državah z evrom obseg del na stavbah povečal za 0,1 odstotka, na civilnih inženirskih objektih pa za 0,3 odstotka. V EU je bila rast 0,3-odstotna na stavbah in 2,1-odstotna na inženirskih objektih.

Med državami članicami, za katere ima Eurostat podatke, so najvišjo raven obsega gradbeništva junija glede na maj zabeležile Madžarska (+7,2 odstotka), Slovaška (+4,5 odstotka) in Francija (+3,8 odstotka). Največji padec sta imeli Slovenija (-pet odstotkov) in Nemčija (-3,2 odstotka).

Na letni ravni se je junija obseg gradbenih del na stavbah povečal za 2,1 odstotka, na civilnih inženirskih objektih pa za 3,7 odstotka. V EU pa je bila rast 1,8- oz. 6,2-odstotna.

V tej primerjavi so med članicami najvišjo rast beležile Madžarska (+28,3 odstotka), Poljska (+24,2 odstotka) in Češka (+8,9 odstotka). Edini padec je bil zabeležen v Bolgariji (-2,9 odstotka), Slovenija pa je dosegla 7,9-odstotno krepitev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar