FinD - Novice - Za avstrijski Vögele štiri ponudbe
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.8.2018

Za avstrijski Vögele štiri ponudbe

Dunaj, 17. avgusta (STA) - Do četrtkovega izteka roka za oddajo ponudb za insolventno avstrijsko verigo trgovin z oblačili Charles Vögele je stečajni upravitelj Norbert Scherbaum prejel štiri ponudbe. Kot je pojasnil za avstrijsko tiskovno agencijo APA, računa na nadaljevanje poslovanja, kar pomeni, da lahko 700 zaposlenih še upa.

Scherbaum bo v ponedeljek ponudbe predstavil stečajni sodnici in upniškemu odboru. Kdo so interesenti, ne razkriva, je pa pojasnil, da se želi izogniti razkosanju podjetja oziroma da ga želi prodati v celoti.

Doslej so interes javno izrazili v verigi trgovin Fussl Modestrasse, ki bi prevzela le nekaj poslovalnic, zainteresirana naj bi bila tudi skupina Tengelmann, pod katero sodijo Kik, Tedi in Woolworth.

V zvezi s postopkom sicer ostaja nekaj odprtih vprašanj glede odnosov s krovnim švicarskim podjetjem. Avstrijska veriga Charles Vögele je namreč insolventna postala po stečaju krovne družbe iz Švice.

Po menjavi ponudbe v trgovinah Charles Vögele, ki so jih nadomestile trgovine OVS, se je prodaja v Švici in Nemčiji lani zmanjšala za okoli 30 odstotkov. V Avstriji so prav tako zabeležili padec prihodkov, a je bil manjši.

Veriga s sedežem krovne družbe v Švici je pred leti veljala za enega največjih trgovcev z oblačili v Evropi. V Švici, Nemčiji, Avstriji, Belgiji in Sloveniji ter na Nizozemskem in Madžarskem je imela 760 poslovalnic.

Jeseni 2016 jo je kupila italijanska investicijska družba Sempione Fashion, ki si med drugim lasti trgovine OVS.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar