FinD - Novice - Z akcijo Šola za vse! do šolskih potrebščin za socialno ogrožene otroke
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.8.2018

Z akcijo Šola za vse! do šolskih potrebščin za socialno ogrožene otroke

Ljubljana, 17. avgusta (STA) - Gibanje za dostojno delo in socialno družbo te dni izvaja akcijo zbiranja šolskih potrebščin za novo šolsko leto. Vsakoletno nakupovanje šolskih potrebščin je namreč za marsikaterega starša velik finančni zalogaj, ugotavljajo. Akcija z naslovom Šola za vse! bo potekala do konca meseca, so sporočili.

V gibanju ugotavljajo, da se delovni zvezki iz leta v leto menjajo, tudi torbica, copati, zvezki in potrebščine niso majhen finančni zalogaj, kar ponazarjajo tudi s številkami. Samo cene delovnih zvezkov za osnovno šolo se gibljejo med 50 in 150 evri, k čemer je treba dodati še kopico pripomočkov - od zvezkov, barvic in pisal, do šolske torbe in copat. Tako se končni znesek v višjih razredih kmalu približa 200 evrom, opozarjajo ter dodajajo, da ima marsikatera družina dva ali več šoloobveznih otrok.

Zato želijo vsaj delu socialno ogroženih družin pomagati, da bi njihovi otroci novo šolsko leto začeli brez skrbi. V ta namen v juliju in avgustu že od leta 2012 organizirajo zbiralno akcijo šolskih potrebščin Šola za vse! V okviru akcije v različnih krajih zbirajo šolske pripomočke, zvezke, potrebščine, copate oz. vse, kar pride prav mladim šolarjem, vsa sredstva pa nato namenijo staršem in otrokom iz socialno ogroženih družin.

Vsakdo, ki bi želel prispevati šolske potrebščine, jih lahko prinese in odloži v zabojnike na posebej določenih zbirnih mestih. Ta so v Črni na Koroškem (Stadion NK Peca), Mariboru (Qlandia), Dolu pri Hrastniku (Bukvarna Zmajeva luknja), Idriji (mestna knjižnica), Kamniku (Qlandia), Kranju (Qlandia), Ljubljani (Dom sindikatov, Knjižnica Otona Župančiča), Murski Soboti (Uri Soča), Novi Gorici (Qlandia), Novem mestu (Qlandia), Postojni (Knjigarna in papirnica Pelikan) in na Ptuju (Qlandia).

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar