FinD - Novice - Signali morebitnega umirjanja trgovinskih napetosti med ZDA in Kitajsko pomagajo cenam nafte
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.8.2018

Signali morebitnega umirjanja trgovinskih napetosti med ZDA in Kitajsko pomagajo cenam nafte

Singapur, 16. avgusta (STA) - Novica, da bosta ZDA in Kitajska konec meseca nadaljevali pogovore o medsebojnih trgovinskih odnosih, ki so v zadnjih tednih močno zaostreni, je nekoliko pomagala cenam nafte. Te so se v azijskem trgovanju rahlo dvignile, potem ko jih je negotovost minulih dni na finančnih trgih precej bremenila.

Za 159-litrski sod teksaške nafte, ki bo dobavljena septembra, je v trenutnem trgovanju treba odšteti 65,08 dolarja, kar je sedem centov več kot ob koncu sredinega trgovanja, ko se je ta nafta pocenila za malenkost več kot dva dolarja na sod. V Londonu so se oktobrske terminske pogodbe za severnomorsko nafto brent doslej podražile za 31 centov na 71,07 dolarja za sod. V sredo je vrednost te nafte zdrsnila za 1,70 dolarja.

Na cene črnega zlata je v minulih dneh negativno vplivalo dogajanje glede turške lire in skrb zaradi morebitne širitve podobnih težav na druga razvijajoča se gospodarstva. Tudi nadaljevanje napetosti med Washingtonom in Pekingom ter potencialne posledice trgovinske vojne med velesilama niso dober obet za naftni trg.

V tej luči je danes vsaj delno dogajanje razbremenila informacija, da da bo Kitajska konec meseca v Washington poslala trgovinskega odposlanca, da bi velesili nadaljevali pogovore o ureditvi medsebojnih trgovinskih odnosov. Zadnji pogovori med stranema so bili junija.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar