FinD - Novice - Za mentorske sheme za socialna podjetja na voljo 3,2 milijona evrov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.8.2018

Za mentorske sheme za socialna podjetja na voljo 3,2 milijona evrov

Ljubljana, 09. avgusta (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori javnega razpisa mentorske sheme za socialna podjetja. Na razpisu, ki bo predvidoma objavljen v petek, bo na voljo 3,2 milijona evrov. Razdeljen bo na dva sklopa in bo pripomogel k vključevanju oseb v programe mentorstva in usposabljanju mentorjev.

Kot so sporočili z vladne službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, bo evropski socialni sklad za razpis prispeval 2,5 milijona evrov, 1,4 milijona evrov v kohezijski regiji Vzhodna Slovenija in 1,1 milijona evrov v kohezijski regiji Zahodna Slovenija.

Javni razpis bo razdeljen na dva ločena sklopa. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je namen sklopa A spodbujanje, mobilizacija, motivacija in proaktivno delovanje zaposlenih v socialnih podjetjih, s poudarkom na zaposlenih iz ranljivih ciljnih skupin.

Na ta način bi preko mentorjev kot pomembnega dela podpornega okolja za socialna podjetja v Sloveniji prispevali k njihovi večji socialni vključenosti in višji stopnji zaposlenosti, so zapisali v vladni službi in dodali, da prenos znanj iz mentorjev na zaposlene ter krepitev njihovih kompetenc posledično zagotavlja tudi trajni obstoj socialnih podjetij na trgu.

Sklop B bo namenjen okrepitvi usposobljenosti, znanja in kompetenc mentorjev na področju socialnega podjetništva preko izobraževanj oziroma usposabljanj, so še dodali.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar